۱۳۹۱ شهریور ۳, جمعه

دبیرکل سازمان ملل به تهران می‌رود

به گزارش بی بی سی، سخنگوی آقای بان در نشستی خبری که در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد گفت که آقای بان با شرکت در این اجلاس از این فرصت استفاده می کند تا بتواند با سران بسیاری از کشورها از جمله مقام های ایرانی درباره مسائل جهانی همچون کنفرانس ریو ۲۰+دیدار و گفت و گو کند.

در روزهای گذشته حضور بان در اجلاس تهران با تردیدهایی همراه بود.

اسرائیل و بعضی از مقام های آمریکایی به دلیل اظهارات اخیر رهبر و رئیس دولت درباره اسرائیل، خواهان تحریم این اجلاس و عدم حضور آقای بان در تهران شده بودند.

محمود احمدی نژاد در روز قدس گفته بود: "صهیونیست‌ها عامل انحطاط ملت‌ها هستند و یک گروه اقلیت فاسد ضدبشر و ضدارزش‌های الهی به شمار می‌روند."

پیش از آن رهبر جمهوری اسلامی نیز اسرائیل را یک "غده سرطانی" و "رژیم جعلی" خوانده بود.

اظهار نظر رهبر و رئیس جمهور ایران با واکنش‌های جهانی رو به رو شد، از جمله بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد آن را نگران کننده دانست و با صدور بیانیه‌ای از اظهارات ضداسرائیلی رئیس‌جمهور ایران انتقاد کرد.

آقای بان در این بیانیه‌، اظهارات احمدی نژاد را "اهانت‌آمیز و فتنه‌انگیز" خواند و گفت که "در شرایط کنونی، رهبران کشورهای منطقه باید نفوذ خود را برای کاهش و نه شدت دادن به تنش‌ها به کار گیرند".

با این حال سخنگوی بان کی مون در نشست خبری خود گفت که دبیرکل سازمان ملل مسئولیت های خود در خصوص روابط دیپلماتیک با تمام اعضای این سازمان برای رسیدن به صلح و امنیت را "جدی" می داند.

او گفت: دبیر کل از این فرصت استفاده می کند تا در باره نگرانی ها و انتظارات جامعه بین المللی در خصوص موضوعاتی چون برنامه هسته ای، تروریسم، حقوق بشر و بحران سوریه با مقام های ایرانی گفت و گو کند.

شانزدهمین دوره جنبش غیر متعهدها در روزهای هفتم تا یازدهم شهریور در تهران برگزار می شود که به گفته مقام های ایرانی سران بیش از ۵۰ کشور عضو در این اجلاس حضور خواهند داشت.

خبرگزاری های ایرانی از حضور رئیس کشورهایی چون سودان، مصر، زیمبابوه، آذربایجان، افغانستان، عراق، کویت، قطر، بولیوی و پاکستان برای حضور در اجلاس تهران خبر داده اند.

کره شمالی نیز تائید کرده که کیم یونگ نام، صدر هیات رئیسه مجمع عالی خلق، که عالی ترین مقام رسمی و تشریفاتی و نماینده ارشد کره شمالی در خارج محسوب می شود، برای شرکت در اجلاس به تهران می رود.

جنبش غیر متعهدها متشکل از ۱۲۰ عضو است که بیشتر اعضای آن را کشورهای در حال توسعه تشکیل می دهند.

نخستین زمینه های این جنبش در سال ۱۹۵۵ در جلسه ای با حضور ۲۹ کشور آسیایی و آفریقایی پا گرفت که به منظور گفت و گو درباره موضوعات مشترک از جمله مبارزه با استعمار و دخالت غرب انجام شد.

در حال حاضر ریاست دوره ای این جنبش بر عهده ایران است که تا سال ۲۰۱۵ ادامه خواهد داشت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر